Jak na působivý grafický design

Již dlouhou dobu na internetu sleduji seriál Before & After, kde John McWade vyučuje grafickému designu. Možná by bylo vhodnější slovo „vyučuje“ zaměnit za slovní spojení „na příkladech ukazuje“, ale to v této chvíli není podstatné. Důležité je, že se i na našem trhu nedávno objevila jeho kniha Jak na působivý grafický design.

John McWade je známý grafik, učitel a autor, pracující v oblasti grafického designu a DTP již více než 25 let. V 80. letech založil jedno z prvních DTP studií na světě, které využívalo k přípravě grafických materiálů počítače.

Možná už máte firemní logo zpracované od grafika, ale nevíte jak dál. Samozřejmě, nejlepší cestou je pokračovat ve spolupráci s grafickým studiem, ale co když si chcete své materiály zpracovat sami?

V této knize se nedovíte, jaké technické náležitosti (pro tisk či web) váš dokument musí mít. Nepíše se v něm ani to, co by měl který dokument obsahovat. Ale určitě vás John McWade zahrne řadou zákonitostí, postupů a triků, kterými snadno docílíte, aby vaše práce byla nejen esteticky vyvážená, ale hlavně na první pohled zaujala a nesla jasně čitelné a přesvědčivé sdělení.

Kniha je určena především pro grafiky, DTP operátory a tvůrce stránek, ale její názorné pojetí určitě zaujme a osloví i běžného uživatele pc. Jak píše John McWade „Aniž byste museli memorovat leckdy nepochopitelné teoretické konstrukty, budou vaše grafické návrhy prostě fungovat.“

Chcete-li vytvářet vlastní působivé materiály, neměla by vám tato kniha rozhodně chybět. Protože od koho jiného by se měl člověk učit, než od mistra?

Vytisknout článek